top of page
IMG_2131.HEIC

Jó programok

Balatonalmádiban

Egy hely, ami ugródeszka lehet a nemzetközi lehetőségek felé!

Egy csapat, akik a balatoni fiatalok mindennapjait színesítik!

Egy fontos küldetés, ami 21. századra készít fel!

dd1e4735-3d75-4553-b511-caa76a8b4136.jpg

MI az almádifjak?

Mivel foglalkozik az almádifjak?

Mivel foglalkozuk?

Önkénteskedj velünk!

 Önkéntesség belföldön és külföldön is!

Önkéntes munkát nagyon sokféleképpen végezhetünk. Ami a munkát önkéntessé teszi, hogy te választod, az önkéntes munkáért cserébe nem jár (anyagi) ellenszolgáltatás.

 

Hol lehet önkénteskedni 2023-ban?

Itthon jellemzően civilszervezeteknél, alapítványoknál, egyesületeknél érdemes érdeklődnöd. Illetve állami fenntartású intézményeknél is tudsz érdeklődni, pl.: óvodákban, iskolákban, művelődési házakban, könyvtárakban, stb. 

Mennyi idő az önkéntes munka?

Te határozod meg az önkéntes munkahelyeddel közösen megbeszéltek alapján. (A középiskolai érettségihez szükséges közösségi szolgálat esetében vannak külön megkötések, annak mindenképpen nézz utána.)

Önkéntes munkát vállalhatsz itthon és külföldön. A munka megkezdése előtt javasolunk önkéntes szerződés megkötését - szó elszáll, tinta megmarad.

Külföldön önkénteskednél?

Számos lehetőséget lehet az interneten találni, de fontos a biztos forrásból való értesülés. Lehetsz önkéntes 2 hétig, vagy 12 hónapig. Vállalhatsz önkéntes munkát Európán belül és kívül.

 

Általánosságban a külföldi önkéntes munka elvégzéséhez minimálisan kérnek angol nyelvtudást, de van kivétel. Külföldi önkéntes munkádért az esetek 99%-ban ingyen szállást és étkezési hozzájárulást kapsz, van olyan önkéntes projekt, ahol havi zsebpénzt is.

Ha bármi kérdés felmerült benned, írj nekünk, bővebb információkért látogass el az Önkéntesség A-Z-ig lapunkra. :)
 

Van kedved önkénteskedni?

Erasmus+ 
ifjúsági cserék ・ nem formális tanulás

Képzelj el egy ott alvós tábort, ahol 24-60 fiatallal közösen 5-21 napon keresztül egy meghatározott témában vannak programjaitok ingyenes (Európai Unió által finanszírozott) szállással, étkezéssel, programokkal. 

Képzelj el egy olyan tábort, amit nem csak itthon, hanem külföldön is megszerveznek, az Európai Unió határain belül és túl. Lehet, hogy repülővel kell utaznod, de útiköltségedet visszatérítik.

Ezt hívják Erasmus+ ifjúsági cserének, ahol 24-60 fiatal, 2-12 országból, 5-21 napon át, angol nyelven kommunikálva, közösen foglalkozik az ifjúsági csere adott témájával. 

A téma lehet a környezetvédelem, a műanyag feldolgozás, a fényképezés, az uniós polgári ismeretek, a mentális egészség, a migráció jelensége, kommunikáció és nyilvános beszéd, színház, néptánc, vagy egy bármilyen, fiatalok által közkedvelt téma. Ezt a témát élményen és tapasztalatcserén alapuló tanulási módszerekkel (iskolapadon kívül) dolgozzák fel az ifjúsági csere résztvevői. (Ezt a fajta tanulást hívják nem formális tanulásnak és oktatásnak.)

13-30 év közötti fiatal vagy? 

Rád vár az Erasmus+ ificserék világa!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk, bővebb információkért :)

Van egy ötleted? Valósítsd meg!

Észrevettél egy problémát?

Valami zavar a környezetedben?
Le kellene festeni pár padot? 
Szeretnétek egy közösségi kertet csinálni?

Esetleg építenétek egy pizza sütő kemencét?  

Szerveznétek egy pikniket?

Van egy más, közösséget összekovácsoló ötleted?

Akkor neked találták ki az úgy nevezett szolidaritási projekteket, azaz egy olyan mikronprojektet, ahol 13-30 év közötti fiatalként meg tudod valósítani ötleted, ki tudod bontakoztatni kreativitásod!

Van esetleg 5 jó ismerősöd, cimbid, középiskolai osztálytársad, egyetemi csoporttársad akivel összefogva pici változást is el tudnátok érni?

Ha a baráti társaságotokban van egy ötletetek, de nem tudjátok, hogy kezdjétek el a megvalósítását és a szervezést, esetleg pénzre és szakmai háttérre is szükség van hozzá?

A válasz az Európai Szolidaritási Testület szolidaritási projektjében rejlik! Ha bármilyen kérdés felmerült benned, írj nekünk bizalommal, segítünk és elmondjuk, hogy írhatjátok meg akár 13-15 évesen első európai uniós mikro-projekteteket.

Bővebb információkért látogass el az Európai Szolidaritási Testület lapunkra! :)

Erasmus+
Önkéntesség

Kövess minket és ismerd meg elsőként a legújabb projektjeinket!

Blue Skies

rólunk mondtátok... 

bottom of page