top of page

Barcelonában Erasmuserkedtünk

2022. február 8 – 16. között egy rendkívül tanulságos és izgalmas Erasmus+ ifjúsági cserén vehettünk részt a Youth BCN spanyol partnerszervezetünk, a Second Floor Second Room magyar informális csoport és a Puentes Hungary újonnan alapult magyar civilszervezet jóvoltából. A barcelonai „Power of Images” ifi cserén a fotózás, a videó készítés és a videó trükkjeiben mélyedtünk el a 21. század társadalmi problémáit feldolgozva, ábrázolva.

Tanulságos és kreatív módon, a nem formális, élményen és tapasztalatokon alapuló tanulás keretein belül sajátítottunk el új képességeket. Sokat dolgoztunk a szabadban, és Barcelona város utcáin is, ahol többféle, társadalmilag érzékenyebb és kevésbé érzékeny témában készítettük el saját fényképeinket, kisfilmjeinket.

A csapatmunka nemcsak a gyakorlati feladatok megoldása miatt volt érdekes: a változatos csoportbeosztások által jobban megismertük a résztvevőket, illetve a többi ország – Spanyolország, Horvátország, Szerbia, Dánia, Németország, Törökország – kultúrájára is nagyobb rálátást szereztünk.

A fotográfia mellett a diszkrimináció, esélyegyenlőség és a sztereotípiák témája is kiemelt fontosságú volt a projekt során, amelyekre mind játékos feladatok, mind komolyabb hangvételű workshopok épültek. A sok munka és tanulás mellett természetesen Barcelona nevezetességeire és kikapcsolódásra is szakítottunk időt, a tanultak alapján remek képeket készítettünk városnézés közben.


Menj Te is Erasmuserkedni!

53 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page